skeksis

"Good girls are bad girls that don't get caught"

Tisdag 29 november

Kategori: Allmänt

Grattis på 8 års dagen lillebror Nicola!

Jo, tiden försvinner. Och det får mig att tänka på filmen Langoljärerna. Om jag inte redan sagt det förr. Vilket är fullt möjligt, eftersom jag är en väldigt upprepande människa. Haha.

Min fot mår... bättre. Den är blå och öm fortfarande. Men idag har jag inte använt kryckorna utan kan gå lite smått med foten.
Måste säga tack till dom som skickat söta sms och frågat hur det är med mig.
Har haft fin besök idag också. Ann-Charlotte bjöd in sig själv (eftersom jag inte bjudit in henne ännu) och kom med fika. Fick en fin lite julig filt, med bockar på. Så jag kan krypa ner och mysa i soffan sen.
Roligt med lite besök.
Jag har inte svårt att få tiden att gå här hemma, men man blir rastlös när man inte ha så mkt att göra. Jag gör ju visserligen det jag alltid gör: läser, kollat tv/film eller sover. Haha. Fast jag somnar för jag inte har något att göra.

Nej jag ville egentligen bara tacka för all hjälp jag fått och alla mysiga sms. Och säga att jag lever.
Nedan ser ni hur fin min fot ser ut. Så nog fasen blev det en jävla smäll... :S

Lördag 26 november

Kategori: Allmänt

Så då sitter jag alltså här med foten i högläge.
Olyckan och oturen tycktes inte vara klara med mig för i år. Men snälla Bella, där är ju trots allt en hel månad och lite till kvar av året. Borde du inte vara van vid detta laget!?

Nej det är surt att jag blev förkyld med hosta som gjorde att man trodde att man hostat upp lungorna, men jag skulle tvungen trilla av stolen och stuka foten idag.

Och jag som hade hela veckan planerad. Börja jobba igen idag, skulle kört bort till arkens zoo, för det är kattens dag, just för och se om där var något kul. Jobbat sen som sagt, och sex dagar fram över. Men istället slutade det med en sjukskrivning i en vecka. Inte precis vad man ser fram emot nu i juletider.

Jo, jag skulle göra det sista på min pyntning. Köpte nya stjärnor till mina fönster igår. Gick upp i tid och var på riktigt gott humör. Går ut i köket och fixar till stjärnan. Den kommer på plats och jag känner hur jag skiner upp, för det är ju snart jul. När jag ska gå ner från stolen, viker sig mitt knä, vilket resulterar i att min högra fot vrider sig när jag landar på golvet. Jag hör bara hur det knäpper i huvudet och jag är helt säker på att jag brutit foten.
Ligger på alla fyra och börjar asgarva först. Och sen kom den. Smärtan! Denna, jag ska inte säga att det var obeskrivligt för människor har stukat fötter i alla tider, men ont gjorde det. Och då kommer tårarna och paniken: "Är den bruten?!?" "Hur tar jag mig till sjukhuset?!" "Kan jag köra?" "Vågar jag röra mig?!" "Dog min katt i en hjärtinfarkt precis?!"

Lyckades resa mig och hoppa in till sängen där jag gråter lite till och tycker att tillvaron är piss och sen ringer jag och väcker min stackars mamma och syster. Som kör igång en "fixa-skjuts-till-sjukhuset"-expedition. Folk svarar inte och vissa har inga bilar. Lillebror är på väg att gå upp och slå in dörren hos storebror för dom inte svarar. (men får vända när dom fick tag på skjuts) Och då ringer dom min skyddsängel och en av dom käraste vänner jag har. Petra! Alla borde ha en Petra. Men ni får inte min!!! Hon ställer upp och kör och hämtar mamma och Nettan och dom kommer sen och hämta mig och vi kör ner till sjukhuset. Det ni... Det är kärlek och vänskap. Och jag kan inte med ord tacka dig Petra. (så det kommer minst en blomma till dig. MINST!)

Nu ligger jag i soffan och har precis kolla Grinschen. Ska försöka ta mig till sängen snart och kanske sätta igång en film eller läsa. Men jag är otroligt rastlös. Jag är inte en människa som är skapt för att ligga sjuk. Haha. Men vem är det?

Nu är det fint och pyntat här hemma i alla fall J

Nej tack för all hjälp idag. Nu ska jag och klumpfoten försöka hitta en ställning vi båda trivs med :P

Tisdag 22 november

Kategori: Allmänt

Ja, jag är sjuk. Jag stressade upp mig så mkt att jag gjorde mig själv sjuk. Duktig kicka!

Jag hostar så det känns som om mina lungor är på väg upp. Och det gör ont, tro mig. Ingen kul grej alls.

Men jag oroade mig i onödan för min fest. Allt gick bra, alla verkade nöjda och jag hade en otrolig bra dag.
Det var stressigt, det ska jag inte ljuga om, men jag gjorde det värre än det var också förmodligen.
Jag kommer vara skyldig Jenny och Nina tjänster för resten av mitt liv. Dom var fantastiska. Dom hjälpte mig med dukning, maten och allt som jag inte kunde. Det hade förmodligen inte varit klart än, om jag skulle gjort det själv. Så Tack!

Som sagt, alla verkade nöjda. Maten var bra, tyckte alla, utom jag själv, haha. Hade lite små pyssel och vinster och så, och det blev bra. Jag höll på att glömma bort mina presenter för jag försökte hålla koll på allt annat. Missade faktiskt att öppna kusinens "styvdotters" present också. Duktig Bella! Men det löste sig. Som sagt jag hade en otroligt bra kväll och det är skönt att det är över, men det är också skönt att allt gick bra. Nu ska jag bara köpa en massa julklappar istället :P

Lägger iallafall upp bilder på allt fint jag fick. Det är mer än en människa förtjänar egentligen.

Detta är ett "smörgåsbord" av en del av det jag fick. Presentkort på expert, 3200 kr till ett hemmabio system och en ny kamera, haha. 900 kr på  Röda Kvarn (vadå att Bella ska gå på bio?!?!) 300 kr på bokia. En popcornlåda med massor av godis, armband av Ingrid och Ted med company och halsband och örhänge från mamma

Therese hittade precis rätt och hon borde ha pris för mest kreativa present ever. Och att det blev så rätt. Där var ju även ett present kort på Röda Kvarn i popcornlådan. Och där fanns allt för ett biobesök i den!

Detta halsband och örhänge får ingen rättvis bild (nej jag är ju inte familjens fotograf) Men det symboliserar mkt. Mamma bytte in sina gamla ringar plus mormors för detta. Och det är ju den viktiga betydelsen av det. Jag älskar det iallafall!

Åter igen gör inte kameran mina presenter rättvisa. Men så klockrent det är. En enorm bukett med rosor och en super snygg och rymlig Betty väska fick jag av Petra och Martina. Synd att jag inte ka stoppa rosorna i väskan och bära dom med mig. Dom är underbara!

Såhär fina är dom, och då ser ni ändå inte allt!

Ljuset, som jag glömde öppna med de andra presenterna och Grattis Nallen istället för ett kort av kusin Cindy m. familj. Därtill ett presentkort på Röda kvarn!

Pappa hade köpt "kärring-tändare", ni vet såna jätte stora tändare, till mig. Men han glömde ta med dom till festen, så dom fick jag efter. Vad jag också fick av pappa var en resa till England i mars!!!

Så ja, jag kan verkligen inte klaga. Bara på att jag hostar ihjäl mig just nu, innan jag hunnit njuta av alla mina presenter. Men ett jätte stort tack till alla som var med och firade mig.
Nu ska jag krya på mig, och senare i veckan försöka få upp mitt julpynt så det är gjort. För nu går tiden fort.

Fredag 18 november

Kategori: Allmänt

Okej, andas.

Jag kan inte hjälpa att jag är skitnervös inför imorgon. Jag kan bara räkna upp allt som kan gå fel i huvudet, men inte det som kommer gå rätt. Dumt. Och så har jag blivit förkyld igen. Ont i halsen, snuvig och lite hosta. Nåja, vad vore livet utan.... livet?!

Jag har en jäkla klåda i mina handflator. Skit jobbigt, och jag får nog gå iväg med mitt finger och mitt "hårfäste". Mitt eksem på fingret läker aldrig och jag flagnar i pannan.

Ja, som sagt och där till kommer allt som kan gå fel imorgon. Jag har aldrig varit nervös för något sånt här innan, det är ju bara en fest med människor jag känner. Så ja.

Jag har iallafall handlat allt som behövs, packat bilen med allt utom maten, som tas ner imorgon. Älskade Jean har hjälpt mig att baka 8 kladdkakor idag. <3 Hon är duktig min lillasyster.
Imorgon kommer Jenny tidigt och hjälper mig nere i roddklubben. Och sen drar vi hem och gör oss i ordning och sen var det igång alltså.
Ja vad fan, det kommer gå bra. Men jag har nog stressat upp mig så mkt att jag gjort mig själv sjuk. Dumt Bella, dumt.
Men det är en jävla tur att man har släkt och vänner som hjälper en. Annars hade jag fått servera filmjölk och vatten imorgon. så om jag glömmer säga det imorgon, så ett speciellt tack till Jean och Jenny! Ni är guldvärda!

Breaking Dawn i onsdags. Vad ska jag säga?! Jag planerar redan ett återbesök nästa vecka :D
Filmen var så jäkla bra, och jag är sjukt nöjd med hur dom fått till det. Den slutade precis som jag tänkt (nej idag ska jag inte spoila något) och fortsättningen kommer bli grym. Men det är surt att man ska vänta ett år nu bara. Speciellt när man dessutom vet att filmen redan är färdig inspelad. Skit ihop. Eclipse är fortfarande min favorit bok, och jag hade väldigt svårt för Breaking Dawn när jag läste den, men som film. Superb!
Man ser verkligen utveckling på allt och alla skådisarna också. Bra bra.

Jaha, om jag nu ska kolla färdigt på idol. Se till så allt som ska med imorgon är framme.
Och sen ska jag slappna av med en skräckis. Jag har bara svårt att bestämma mig för om det blir Brainscan, Dog Soldiers eller Ginger Snaps.

(önska mig lycka till imorgon......)

Söndag 13 november

Kategori: Allmänt

Nu är bitterfittan tillbaka igen! Woho!

Farsdag idag. Jodå, jag har messat pappa och gratulerat. Han fyller år imorgon också, så två dagar på rad får han grattis sms. Och min älskade Asma fyller också år imorgon! (Så säg grattis för fan!!!)
Det är synd att vi inte ses snart, men vi kommer ha en bra nästa helg ändå, hoppas jag :) Hon får njuta för oss båda.

Okej, nu har jag funderat igen. (Snälla, kan ingen få henne att sluta?!?!) Jag var på barndop igår. Och Emil, lilla hjärtat var så duktig och söt. Och han kommer säkert charma in sig hos alla när han får på sig sina byxor med tillhörande väst och röd och svart rutiga skjorta som han fick av oss. (Stolt idiot)

Iallafall. Det är vid såna tillfällen man funderar, eller jag. Jag blir 25. Min mamma var mamma innan hon fyllde 25. Visserligen har jag alltid sagt att jag inte vill ha barn innan jag fyller 25 (Mission accomplished), men där är så mkt som händer runt omkring en som ändå får en att fundera. Många har fått barn, ännu fler är sambos, förlovade och mkt därtill. Och det är precis som det ska vara, det är så man vill att det ska vara. Men någonstans i världen, har jag "sprungit bort mig". Jag älskar att bo själv, jag och Troll. Jag tycker det är underbart att anpassa livet efter mig själv, att inte egentligen behöva ta "hänsyn" till någon annan. Men samtidigt vill jag också ha "det där". Men jag har fått för mig helt säkert, och har känt så ganska länge... att det aldrig kommer att hända mig. Jag kommer inte att få "det där". Barn, sambo, hus, volvo... (jodå, någongång ska jag äga en c30, det har vi redan pratat om. Och gifta mig tänker jag inte göra. Då är man bara ett steg närmare skilsmässan)

Nej men på riktigt. Så är det. Det är inte så att jag inte vill ha allt det där, för det vill jag. Men jag tror inte jag kommer få det. Kalla mig synisk, trångsynt och deprimerande. Men har något fastnat, så har det.

Ja.

Det blir en hektisk vecka. Det är mkt som ska hinnas med, och fixas med. Men det ska nog gå.
Allt går, med våld, vilja och vaselin!

Woho!

Torsdag 10 november

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag i sängen med min krigare sidan om mig. Han sitter mest och myser, och jag med honom.

Som vanligt måste jag tacka kusin vitamin Cindy för fint omhändertagande. Hon bjuder på fika och mat varje gång jag kommer, känns lite dumt det också, nästa gång måste jag bjuda. Fast hon vågar kanske inte om jag bränner ägg, jag menar, vilken annan skada kan jag orsaka?! :) Nej, blir jag hemlös flyttar jag hem till dom, jag kan bo i deras garderob och ta hand om allt. Bara ni ger mig lite böcker och vatten ibland, så är jag nöjd :)

Jag har precis tittat över mitt julschema. Jag är ju inte riktigt nöjd ska jag erkänna, men jag har å andra sidan ändrat till det mesta själv. Men det blir en hektisk jul. Men sen ska jag ha en veckas semester i januari, som jag brukar. Så det blir nog bra. Måste ju be min bror om hjälp med min bil innan den ska besiktigas också så.

Okej, så. Jag pratade med min läkare i förgår. Jag har början till reumatisk värk. Ligger visst precis på gränsen. Jaha. Inte så jag kommer bli invalid och det kanske inte blir någon förändring alls, och det är ganska skönt att veta varför jag har ont. Men ja. Jag vet egentligen inte vad jag ska säga. Jag skulle komma ner när jag hade annat ärende där, så skulle han ta fler prover, för min sänka (?) var visst inte helt bra heller.

Jaja, så. Nu vet jag iallafall.

Jag blev lite förbannad igår. När man har skickat ut inbjudningar och fått svar, handlat allt som ska handlas och ändå får veta "i förbifarten" att någon inte kan komma. Då blir jag sur. Inte så att jag inte fattar att folk kan få förhinder, men när hade man tänkt berätta det för mig, om vi inte börjar prata om det då?! Sånt är inte snyggt.
Och ja, jag tänker vara trångsynt och långsynt eller kalla det vad man vill, men så gör man inte.
Nej, men jag blev besviken, för jag tycker att man hör av sig om man fått förhinder. Inte skickar budet med någon annan när det väl är dags.

Ja det är ju en jävla tur att jag själv är så perfekt! Haha. Nej men ja, jag blev besviken helt enkelt. Just för det ligger så mkt planering, tid och pengar bakom. Och ja, det är taskigt.

Nu ska jag inte beklaga mig här hela förmiddagen, jag har att badkar som väntar mig.

Måndag 7 november

Kategori: Allmänt

Jag fryser, huuuh.
Kall om fötterna, får nog ragga fram mina "tossor"

Nu har jag varit iväg och plågat mitt stackars husdjur. Han fick sin vaccin spruta idag, men han gillar ju inte alls att åka bil, så det var bra att lillasyster Jean var med och kunde lugna honom lite. Men min katt mår prima ballerina!!
Han är jätte fin, har fina tänder och är en riktigt duktig kille!
Det känns skönt att höra. Jag ska bara göra en liten ändring i hans mat, köpa av ett annat märke, så blir det bra. Han hade inte gått upp i vikt heller, vilket annars är vanligt för inomhus katter eftersom dom inte kan springa av sig på samma vis.

Nej, jag är nöjd och Troll ligger och sover i min säng nu efter en lång morgon. Det är tur att man bara ger sig ut på såna äventyr en gång om året.

Helgen har gått som sig bör, och jag har jobbat, så nu är jag ledig i 2 helger, barndop för Emil på lördag!
Annars har jag inte mkt mer än jobb planerat denna veckan. Men min fest närmar sig med stormsteg, och samtidigt som jag längtar efter den, så ska det bli skönt när det är över. Det är som med julen, man ser fram emot det men man stressar så mkt för att det ska bli bra, så när det är över är det ganska skönt.
Som sagt det är tur att man inte planerar för såna här fester varje år.

Jag har varit otroligt trött i helgen, tror jag oroar mig för mkt för allt som är på gång. Därför är det skönt när Jean banan är här ibland, då kan jag slappna av och bråka, fisa, rapa och bara vara som jag vill. Haha. Fast det är jag nog rätt så mkt ändå.

Nej vet ni, jag tänkte lägga undan datorn och spela lite tv-spel faktiskt. Kingdom Hearts :D nörd!
Kanske dags att skaffa något mer än nintendo och ps2, men det jag gillar, det kan jag allt om :D Hahah.

Imorgon blir det att boka biljetter till Breaking Dawn! Det ni små barn, blir bara pricken över i:et!

Fredag 4 november

Kategori: Allmänt

Han ska alltså visa ett Twilight Maraton i ängelholm också.
Men jag har filmerna hemma, för lite tid och för lite pengar att gå och se dom på bio igen, än om det hade varit häftigt. Men vi vanliga arbetare för vänta till bara en film visas :)

Jag har suttit och kollat in en massa klipp nu, och det är så AWESOME!
Nörden i mig skriker efter mer och jag kan inte vänta tills vi får se filmen. Det kommer att bli såååå bra!

Var ute och åt med "björken" igår. Det var väldigt trevligt, men det är fan tur att man inte äter ute ofta, för det kostar att ligga på topp.
Var i lund i onsdags, hade en riktigt bra dag. Men jag gjorde av med lite för mkt pengar, men jag köpte ju faktiskt mina första julklappar. Ohherreminget! Snacka om att paniken flåsar mig i nacken.
Jag säger bara en sak, det är en jäkla tur att man inte planerar fester varje år.
Jag klarar nog inte riktigt av stressen det framkallar, eller att man inte ska vara alla människor till lags, att inte alla ska vara nöjda, för då kanske jag måste ändra så att alla får det dom vill ha.

Men det är omöjligt att vara alla till lags! Å andra sidan är det min fest, så passar inte vissa saker till folk, då får dom låta bli att äta, eller åka hem tidigare eller what ever. Jag menar inte att låta negativ, men när man inser hur mkt olika alla tänker och tycker, det ger mig magsår, just för jag vill vara alla till lags! Men det gåååår inte Bella!
Nu får jag ta det som det kommer och helt enkelt hoppas på att alla blir så nöjda som dom kan bli.

Men nog är det upprörande hur jobbigt det ska vara att bestämma hur saker och ting ska vara, när det faktiskt är ens egen fest? Ja nu svamlar jag, as always.

I'm not selling out, I'm buying in

I will not be forgotten / This it my time to shine
I've got the scars to prove it / Only the strong survive
I'm not afraid of dying / Everyone has their time
Life never favored weakness / Welcome to the pride


Det är kärlek i så stora doser att man nästan får ont i hjärtat.
På tal om kärlek, igår dagdrömde jag för mig själv när jag städade.

Då hade Asma lyckats ta sig fram till Anders Fridén på In Flames spelning när jag har min fest.
Lyckats övertala honom att dom skulle ringa och säga grattis till mig.
<3 :D :D :D

Det är som sagt det jag dagdrömmer om när jag städar, när det inte gäller vem som står högst på mordlistan för tillfället och lite så!

Nej, om jag skulle ligga kvar i sängen, njuta av kärleken och läsa lite?
På måndag ska jag "plåga" mitt lilla monster med vaccinering. Min stackars lilla kille!