skeksis

"Good girls are bad girls that don't get caught"

Söndag 24 augusti

Kategori: Allmänt

Jag saknar Bella. 
Jag saknade den tjejen som hade skinn på näsan, som bad folk dra åt helvete för dom inte var av samma åsikt, som var alldeles för mkt alltid, överallt. Jag saknar att hon inte brydde sig så mkt & att hon aldrig lät sig bli trampad på. 
 
Något har gått sönder. Jag har lämnat en massa bitar av mig själv längst vägen & nu hittar jag dom inte. 
Hur fan kunde det bli såhär? 
Hade jag sett mig själv som jag är nu, för 10 år sedan, hade jag aldrig gått med på det. Jag hade inte trott mig själv. 
 
Allt för mkt har hänt detta året & allt hinner ifatt mig nu, speciellt nu när jag dessutom blivit av med morbror. 
Hur mkt orkar en människa gå igenom? Jag vet att jag mått sämre än såhär, men just nu, är läget väldigt dåligt. 
Jag älskar att jag har en fin pojkvän som ändå gör vad han kan för att muntra upp mig, teater, matmutor, bio & kramar. 
Jag är bara rädd att jag kommer skrämma bort honom, för jag är inte som jag borde. 
 
Kan inte låta bli att skratta litegrann ändå. Älskade kusin Nina gjorde mig världens tjänst i torsdags. Buss jävlarna var försenade & jag missade mitt tåg till hbg. Då ringer man flickvännen som kommer med sin racerbil :) 
Klockan 14.45 hämtar hon upp mig på stationen i Ängelholm, då går man buss om 20 min. I ren panik ringer jag för att se om man kan gå några minuters hjälp från bussen. 3 minuter blir mitt svar. Fan också. Nina, jag menar inte att stressa dig, men 20 min. 
 
Nina fixar biffen. 180 på motorvägen, som tog oss 6 minuter. Allt som allt tar resan oss 17 minuter. 15.05 släpper hon mig på knutan, & då är min buss ändå försenad. Haha, snacka om att komma in med andan i halsen. 
Jag är en lyckligt lottad flicka med fantastiska människor i min närhet. Inte enbart Nina, det är hela min familj & mina vänner. För dom tar hand om en när man är låg, plockar ner en när man är för högt upp & älskar en villkorslöst. 
 
Jag är en lyckligt lottad flicka, men jag kan ändå inte låta bli att saknade hon på bilden... 
 
 

Måndag 18 augusti

Kategori: Allmänt

Idag...
Är ingen bra dag.

Min semester har varit väldigt bra, jag har fått umgås med pojkvännen i 2 veckor, igår åkte han hem efter en kort helg här. Det kändes som om han var här i fem minuter. Ändå gjorde vi inget speciellt som fick tiden att gå, vi låg mest hemma & kollade massa Disney filmer.

Men morbror.. Älskade lilla Leffe, gick oväntat, hastigt & alldeles för tidigt bort i onsdags förra veckan. Ingen var beredd på det & jag tror inte att någon fattat det än. Igår var jag & lillasyster ut i hans lägenhet för att ta fram kläder han ska ha på sig.
Jag fasar för den dagen då någon av mina föräldrar går bort. Jag vet att min morbror värdesätter oss extremt högt & man får tycka vad man vill om honom, men en människa med större hjärta av guld, det får man söka efter länge.
Vi tog dom kläder som verkligen representerar Leif. Och det var en fruktansvärd känsla att stå med dom kläderna, att se dom för sista gången.
Min morbror.
Min odödliga morbror. Han som alltid funnits till hands, i allt från chokladpuddingskrig i hans lägenhet, till att lära mig spela Zelda på super Nintendo, hans jäkla vattensäng. Vår semester på skara sommarland.
Aldrig ska jag glömma dig. Aldrig.
Jag hoppas änglar tar bättre hand om dig än vad jordelivet gjorde. Att du nu är tillsammans med mormor & morfar & att du sitter & skrattar för dig själv, för du inte hamnade i helvetet & sitter där & äter glass.

Älskade morbror, sov gott.

Det känns sådär att gå tillbaka till jobbet nu, inte för att jag inte vill jobba, det ska bli skönt att få träffa mina arbetskamrater & tanter & gubbar igen. Jag är väl mer nervös över att man kommer få en panikattack där & fatta vad det är som hänt.

Man sitter ju alltid & grubblar en massa när man inte är som man ska. På både gott & ont & jag förstora upp saker, det vet jag. Men en tanke kommer ändå någonstans ifrån. Och det gör mig ledsen när jag funderar över varför saker blir som dom blir, eller varför människor gör som dom gör. Och ännu värre, varför kan dom inte svara när man frågar?
Frågor som "varför vill han inte presentera mig för sina vänner?" "kommer jag någonsin att lita på folk fullt ut?", "är jag ens tillräcklig för honom?", "Varför pratar folk om oss som om dom känner oss?"
Det gör ont & det sårar.

Idag är ingen bra dag & snart ska mamma & jag till begravningsbyrån.
Jag vet att Leffe skulle bli arg på mig för att jag inte skrattar med honom nu, men var sak har sin tid. Så nu återgår jag till mina funderingar, till mina tankar & skrattar åt allt tokigt som man ändå sällan får svar på 😌





Fredag 8 augusti

Kategori: Allmänt

Vet ni vad jag hatar?
Distans.

Jag hatade det när jag var tillsammans med Linus, då var jag 17 år & han bodde i billeberga. Nu är jag 27 & har en pojkvän minst 50 mil härifrån..

Hur överlever folk sånt? Enkelt svar egentligen, man ser till att komma närmre. Men nu är jag Bella & vi vet alla hur bra jag är på beslut.
Jag bollar den tanken fram & tillbaka hela tiden. Väger för-emot. Pratar mkt med folk. Alla säger samma sak, du kan alltid komma hem.
Men där är ändå ganska mkt känslor inblandat, från alla perspektiv. Jag ser vad jag får men också vad jag går ifrån.

Nåväl, inte med det sagt att saker & ting är dåligt. Jag mår ganska bra, om man bortser från bulan i huvudet, som man får när man springer från småbarn i mörkret under laserdome. Jag tror inte att stjärnorna jag såg där ett tag, tillhörde själva planen. Men det var roligt iallafall.

Så, vecka tre på semestern. Ligger & tänker på semestern förra året. Operationen, infekterat ärr, pojkar hit & dit, Sandra & Dennis som höll på i huset. Tiden går verkligen fort när man räknar på det så.
Jag har haft två magiska veckor med mannen. Sommarland, kryssning, bio, Stockholm med massa promenader med stenar i skorna. Gröna Lund, tekniska museet, som bjöd på gamla tv-spel. Då blev man liten igen. Vi var på fläkt jakt i hela Oslo... Och Köpenhamn... Och Stockholm, men förgäves. Tur man överlevde värmen iallafall. Men det var inte utan blåser under fötterna, flertalet dagsduschar & svettningar som om man vore i klimakteriet.
Men det var två riktigt fina veckor. Och det var jag som dampade först, eller iallafall började böla först.

Jävla distans...

Jag har hunnit träffa Asma, kära kära Asma. Träffat Sandra, Dennis & Jenny en sväng. Nina bråkar jag med lite när vi känner för det. Familjen har haft middag tillsammans & idag är faktiskt min första dag på riktigt länge, som jag springer runt i boxer & linne med en under varje arm. Jag kollar film & ursäkta mig mamma, men den jag fick i julklapp (jaaa, jag vet att julen var för ett bra tag sedan, det blir så när man inte har tid), den var fruktansvärt dålig.. Det kunde såklart inte du veta & jag älskar dig iallafall, även om den nu stal 1,5 timme av mitt. Så nu har jag bara 16 filmer till att välja mellan & 3 säsonger av Game of Thrones.

Imorgon står städa & tvätt på schemat & sen får jag se vad helgen har att bjuda på.
Bjuder iallafall på lite bilder :)
Puss