skeksis

"Good girls are bad girls that don't get caught"

Onsdag 26 september

Kategori:

Idag lättade en sten som tyngt mig länge. Och utan att ha tänkt på det förr, så känner jag nu, att jag kan andas igen.

Däremot är jag osäker på min sömn igen. Klockan är redan mkt och jag är inte ena trött. Jag har precis läst ut "Det du inte såg" av idrottaren Patrik Sjöberg. Och det bara är så, jag ska inte läsa innan jag ska lägga mig :) Jag blir förbannad och gråtmild av det jag läser och ser grubblar jag för mkt.

Men efter så många nätter utan ordentlig sömn, hur ska min kropp klara sig? Och mitt huvud? Om det inte rättar till sig får jag snart gå och prata med någon om det. Jesus krister vad jag sitter i klister!!! *ASG*

"Det är jag som tackar för att du vågade säga något. Jag hoppas också att vi kan hitta tillbaka till att vara lika tighta som förr, även om det nu blir lite mindre fest och killsnack och desstomer bebis och tant snack =) <3 älskar dig precis lika mycket nu som för 6 år sen, och finns alltid här. Puss"

Det är ett väldigt litet pris jag betalt för nära och kära vänner. Jag måste bara lära mig att uppskatta dom ordentligt, för det är en av mina sämre egenskaper.


<3

Tisdag 25 september

Kategori: Allmänt

Det var ingen kul månad att betala räkningar.
Hade en massa nu, fast det är ju mitt eget fel att jag beställer filmer och spel för alldeles för mkt pengar.
 
Nu är det iallafall gjort.
Fick ett märkligt mejl från apple innan också. Någon ska ha försökt ta sig in på mitt apple konto och nu vill dom att man skriver in alla sina uppgifter igen... Det där mina vänner, det litar inte jag på.
Min lillasyster har aldrig varit med om det, och hon har ändå haft sin telefon så pass länge att hon borde veta, och då ger jag fan i det. Märkligt också att man inte kan ringa supporten, för det kanske kostar pengar?!?!? :S
What the?!?
 

Helgen var absolut inte till belåtenhet och inte heller början på veckan. Min sömn fungerar inte som den ska och det tar ju också ut sin rätt på allt annat. För att citera Arne Anka. "Att tänka innan man talar, är som att torka sig i röven innan man skitit".
Jag borde lyssna mer på det, och inte få dåligt samvete när jag uttycker mina åsikter. Även om inte alla andra gillar dom. Men de är mina åsikter och vi har yttrandefrihet i sverige, så LEV MED DET!
Jag vet att det där är kryptiskt, men jag hamnade i diskussion och jag öppnade munnen lite för mkt. Men som sagt, jag gav min åsikt och jag står för den, även om tiden var illa vald.
 
Och Petra, kära kära kära Petra. Skräm mig aldrig som du gjorde igår.
Du är min bundsförvant i mitt "FUCK FACEBOOK" lag. Och så skämtade hon och sa att hon hade funderat över att ändå skaffa en. Jag blev så rädd att jag slutade andas för en stund.
Pfff. Jesus krister.
Alla skrattar åt oss, men vi skrattar mer åt er.
Men jag håller mig till mitt motto: "Det folk inte behagar berätta för mig, utan facebook, det är inte värt att veta."
 

Imorgon ska jag handla lite, hämta ut mediciner och grejer, jisses.
Och sen ska jag träffa Jenny. Lämna stan ett tag, det ska bli skönt.
 
Det kryper i kroppen och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.
Det är jobbigt att inte känna igen sig själv, eller sin kropp....

Söndag 23 september

Kategori: Allmänt

 

Min kropp är definitivt inne i någon "overdrive mode".

Jag hade en inte så effektiv dag igår igen. Men jag fick läst ut den sista boken i "Femtio nyanser".

Började i fredags natt, då jag inte heller kom i säng förrän efter 3 på natten. Vaknade vid strax innan nio tiden igår och fortsatte.

Och nu har jag den sura eftersmaken av någon som är avslutat.

Jag älskar att läsa, men när man är färdigt blir man lite ledsen för att det är slut.

Äsh, min kropp är verkligen inte med mig.

Jag var alltså uppe vid nio igår, läste hela dagen, och när jag läst ut boken var klockan sex imorse..

Vad jag är gör, så vill kroppen inte sova. Så har det varit de senaste fyra nätterna. Jag får tvinga mig själv att sova. Och nu, har jag varit vaken sen halv nio, eller egentligen har jag bara legat i en dimma sen klockan sex. Vänt mig och dåsat till någongång och nu insåg jag till slut att det inte skulle gå mer, så det var bara att ge upp.

Sooo here I am.

Det är ganska obehagligt att min kropp inte lyssnar på mig, det har aldrig hänt förut. Jag vet ju inte heller om det är för böckerna som min kropp inte funkat, för dom är ju ganska fängslande. Men det har aldrig påverkat mig förr. Jag är en människa som kräver sömn, som blir gnällig om jag inte får det

Ush, en sur eftersmak och lätt illamående av sömnbrist.

Jag borde verkligen sluta läsa böcker....

Onsdag 19 september

Kategori:

Sådär. Andas.

Sitta kvällen på min ledighet. Och det ska bli riktigt skönt att komma igång med jobbet igen imorgon. Jag har saknat en fast form i vardagen nu ett tag. Det är klart alltid skönt att vara ledig och kunna rätta sig efter sig själv, men det är också vilseledande nu när jag börjat få igång mitt liv igen.

Summering av semestern då?
Som alltid ska jag på något vis skada mig; check!!
Både knä och armar har fått sin del. Men jag fick hem papper från Helsingborg i veckan, så en operation är att vänta inom 3 månader iallafall. Och det ska bli skönt när det är gjort.
Hunnit ta igen en hel del filmer, men än ligger där ett tiotal i lådan och fler är på väg.
Böcker har jag ju så klart också hunnit med.
Dock inte hunnit hälsa på alla som jag sa att jag skulle hälsa på, men det kommer nog.
Har sett den nya Resident Evil filmen, och blev en aning besviken. Kan inte sätta fingret på vad det är som var fel, men den höll inte måttet med dom andra, enligt mitt tycke.

Men jag har iallafall hunnit ladda batterierna.

Städat och fint är det här hemma. Och jag fick fortsättningen på "Femtio nyanser" idag :D
Håller på att läsa för fullt. Och det ska tilläggas att jag är kär i Christian Grey. Jag är 25 (snart 26) år fyllda och jag är kär i b fiktiv figur. Patetiskt eller hur?!?!? ;D Det är verkligen på tiden att jag slutat läsa och kolla på film ;)
Som om det skull hända?!

Avslutningsvis ska jag tacka Cindy för att hon drog i mig igår, för det fick mig att senare gå till gymmet. Efter fyra veckor kändes det otroligt bra. Kanske inte lika bra idag. Då träningsvärken gör sig påmind. Min ömma rygg, rumpa och ben har fått stå ut med mkt idag. Men det gjorde gott för själen och jag ser fram emot nästa pass på fredag.

Nej, nu ska jag dyka in i världen med Miss Steele och Mr Grey igen.
En jävligt bra avslutning på en bra semester.
Hur firar ni er onsdag kväll??

Måndag 17 september

Kategori:

Klockan är 02.27. Jag har inte somnat än. Precis som förra helgen kan jag inte somna.
Nu har jag visserligen en annan anledning. Jag har precis läst ut Femtio nyanser av honom. Började vid tolv tiden idag, gjorde ett avbrott för att åka på födelsedags firande, och sen hem igen. Jag har läst konstant sen jag kom hem vid strax innan fem alltså.

Så nu har jag det :). Den ultimata mannen för mig, ska se ut som Tom Hardy men ha ett sinne som Christian Grey. Haha, patetiskt eller hur?!!?? :D

Jag har inte ens haft tv igång ikväll. Eftersom jag läst ut boken på en dag (och vilken produktiv dag den var) så är jag sugen på fortsättningen. Dom kommer ut i nov och jan. Men jag vet inte om jag orkar vänta, som den nörd jag är, eller om jag ska köpa dom på eng? Inte så att jag inte har filmer och tv-spel att betala på närmre 1400 denna månaden... Huh.

Jag förstår inte riktigt vad människor gör, som håller sig vakna såhär länge på natten. Jag har mest en djävuls huvudvärk jag...
Nej men nu gäspar jag iallafall, kanske ska man passa på och försöka sova då?


-------------------------------------

11.30

Uppdate. Jag köpte böckerna på engelska, i brist på bättre vetande.

Jag blir ju så såld på grejer att jag inte kan låta bli. Och så blir jag manisk när jag fastnar för något.

Men tro för all del inte att jag somnade för jag gäspade i natt. Klockan hann nog bli halv fem innan jag lyckades tvinga mig själv att sova igen. Precis som förra söndagen. Vilar det någon "Bella-ska-inte-sova"-fenomen över söndagar?

Träna skulle jag också gjort idag. Men mina armar. Jag vet att det kommer bli bättre när jag börjar träna igen, men när det gör ont... Så drar man sig för att göra det. Eller har jag fel? Jag vet också att det är latmasken i mig som slingrar runt, men det gör så jäkla ont. När det tom. bultar i armarna när man sitter rakt upp och ner, då kan ni tänka er om jag vrider dom i fel läge.

Nej nu är jag lite nere igen. Jag blir alltid det när jag läst ut böcker. Jag kanske borde sluta med det? Det är trots allt "mitt beroende".

Nej du, jesus krister....

Onsdag 12 september

Kategori: Allmänt

Okej, nu har jag ännu ett bok tips, även om den funnits ute ett tag. Meeen
Ni som inte redan läst Halvblod, GÖR DET!!!!


http://sofietrinhjohansson.se/
 
Jag är kär. Igen, som alltid. Jag har haft boken sen i januari, men har inte hunnit läsa den förrän nu, men dom säger ju också att den som väntar på något gott. Fördelen med det nu är, är ju att jag inte behöver vänta så länge till del två kommer ut i november. Åhh, Kärlek!
 

Det bara är så. Jag har precis kommit fram till det själv, jag har ju sagt det förr, att jag lever för mina böcker och filmer, och nu vet jag varför. Jag är född i fel värld. Jag är egentligen en sagofigur, fast i denna värld. Jag är Belle i Skönheten och Odjuret. Varför säger ni då? Hallå, namnet är ganska uppenbart, Isabelle. Man har bara lagt till Isa för att förvilla, jag är ju fast och lever mer med mina lästa fantasi figurer, precis som Belle gör, poäng två då. Den enda som fallerar denna plan är... Att min far definitivt inte är ett geni. 
 
Men saken tala för sig själv, eller hur?!?!? Jag är fast som dom i Once upon a time...
Frågan är bara... Var fasen är mitt odjur?!?
 
Jag stal denna ärligt från författarens(http://sofietrinhjohansson.se/) sida, för att visa på att min gamla kärlek, ju faktiskt är ganska läcker.
Jag ska ju visserligen gifta mig med Tom Hardy nu, men Ralph har haft en plats i mitt hjärta sen jag såg honom i Röd drake.

Vadå att jag är film/bok skadad?!

Annars rullar det på. Kom aldrig iväg och träna i måndags, somnade inte förrän halv fem på morgonen och skulle sen upp för att besiktiga bilen ju, som var alldeles fläckfri för övrigt.

Igår låste sig mitt knä igen, men efter en del böj och en jävla massa skrik fick jag loss det igen, men med priset av smärta idag. Jag är öm och jag känner den där jävla "kulan" ligga på lur hela tiden. Vilket skämt till knä, och mina axlar ska vi inte prata om. Jag som igår satt och skröt om att jag inte längre behöver sömntab. Jag skulle kunna döda någon i natt för en. för varje gång jag rörde mig, så kändes det som om någon drog, samtidigt som någon sågar samtidigt som någon annan sitter och gnager på mina armar. För att förklara det enkelt. Vet inte om jag ska gå till min läkare igen eller hur jag ska göra. För det är ju sjukt att man inte ska kunna slappna av, utan att det känns som om kroppen ska haverera när man gör det. Åhh. Mkt gnäll och lite hockey nu.


Vikten står och pendlar mella 84-86 för tillfället, har väl hamnat i platå igen, men har ju å andra sidan inte gjort så mkt heller. Jag ska försöka njuta av mina sista dagars semester, för sen ska det faktiskt bli skönt att komma igång och göra något igen.

Åh det är så mkt bra grejer som väntar. Sista delen i Fallen ängel serien, del två av Halvblod, Vingar av glas.
Femtio nyanser av honom, Breaking Dawn 2, och på fredag Resident Evil 5 :D

Mkt står på spel nu, jag hoppas bara att allt löser sig till det bästa, för allas skull.

 

Söndag 9 september

Kategori: Allmänt

Så nu har jag precis avslutat mitt Harry Potter maraton med mig själv.
Bölat som en gris och är lite små grinig nu..
 
Min farmor skrattade åt mig igår när jag sa att jag snart har 400 filmer. "Vad finns där för mening med det? Varför slösa bort två timmar av sitt liv på en film?"
Verklighetsflykt.
 
För på riktigt, vem tror att man lever det perfekta livet? Det finns inte en människa i världen, som kan säga att dom alltid, Alltid varit nöjda med sina liv. Man har minst en gång önskat att man hade det annorlunda, eller var någon annan för en stund.
Och jag lever för mina filmer och böcker. Jag älskar verklighetsflykt. Vem skulle inte vilja vara en trollkarl? Leva i ett hus av godis? Kunna simma under vatten utan att andas eller vara på språng från stora stygga orker för att sen rädda världen? Vem skulle inte vilja vara så häftig?
 
Så annorlunda vi alla lever. Och prioriterar. Men jag älskar iallafall min värld. Min egen sagovärld.
 
Veckan har gått fort faktiskt. Men jag mår nästan dåligt av att vara ledig så länge nu känner jag. Missförstå mig inte, det är skönt att bara rätta sig efter sig själv, men jag går in på min sista semester vecka imorgon, och jag håller på att klättra på väggarna. Det känns som om det är evigheter sen jag gjorde något "viktigt".
Så det ska bli skönt att börja jobba igen sen faktiskt.
Min träning har ju inte precis blivit skött den sista tiden. Men imorgon måste jag iväg och träna. Ska besiktiga bilen imorgon, och efter det blir det träning.
Förresten behövde jag inte betala något när jag fick lämna in bilen igen. Det visade sig att det var dom som gjort fel, så det var ju skönt. Var en aning nervös innan dess.
 
Så vad har hänt i veckan då?
Var ju på middag hos Jenny och Jim, som var väldigt trevlig. Jag drack, och det gick bra. Ruset kom efter 2 öl, men försvann ganska fort igen. Vilket ändå var ganska skönt, för man kände sig aldrig skit full.
Följde med Sandra och Nina ut en sväng på vägen hem sen. Första gången på 3 och ½ år. Det märktes. Folk idag är väldigt små... Bara små barn.
I övrigt har jag träffat folk. Cindy och Alexander. Lillasyster, Mickis och Emil. Och igår var vi på vuxen kalas.
Och jag har mest slappat faktiskt. Kollat film då ju.
 
Idag ska jag ner och hämta kålpudding hos mami, som jag glömde igår. Sen ska jag nog fortsätta kolla film, eller ut och promenera kanske. Jag vet inte hur man ska vara när man är rastlös, för det brukar inte drabba mig.
 
Så vad gör ni en söndag som denna?

Lördag 1 september

Kategori: Allmänt

Detta har sooooo not varit min vecka.

Idag har jag förmodligen vad som kommer att bli tidernas träningsvärk i min vänstra vad och låret.

Det är nu, mer än någonsin bevisat att jag inte ska ha semester. För jag blir bara sjuk eller skadad på något vis. Haha.

Nej, jag ska dra min vecka i stort för er. Handlade och så med min mor i måndags ju, och hämtade sen bilen och lekte med först Cindy och Alexander, sen med lillebror. I onsdags var jag så rastlös att jag inte visste varken ut eller in.

Så i torsdags då. Bråkade jag först med min syster på morgonen, jaa, jag kan vara en riktigt bitch (och var för övrigt nyvaken), bestämde mig sen för att köra en sväng till väla/ikea. Sagt och gjort. Men ni vet det där med att jag precis hämtat bilen från service? Som gick på 7000 kr? Jodå, lamp fan i bilen börjar lysa igen på motorvägen. Check lampan. Nåja, körde iallafall mina ärenden och sen tillbaka till börjesson. Där fick jag en tid till nästa vecka då dom ska kolla upp igen, vad det är som är fel. Men inget jag ska behöva kosta på mig kan jag tycka. Den har ju precis varit inne för service, och inte den billiga sorten heller. Sen körde jag och lekte med Emil och Mickis :D

Sen igår, nu kommer pricken över i:et i min vecka.
Jag vaknade tidigt, för jag skulle ju med mami och Lisette till helsingör. En mkt trevlig dag blev det. Vi handlade lite smått och gott på Tiger, jag fick fatt i ett par nya roliga skor och lite godis från båten. Vi fikade och jag drack iste :D

 

Så när vi är och springer i helsingörs by galleri, så ska Bella så klart göra sig till, och ska gå ner på knä för en bild till Lisette, då det som inte får hända, händer. Jag har haft knäproblem sedan jag var tolv år, blivit opererad för det och har mer eller mindre bott på ortopeden/ortoped tekniska i perioder. Och ibland när jag gjort för hastiga rörelser eller något liknande, så är det som om en "kula" har trillar ner bakom mitt knä och blockerat hela benet, så jag inte kunnat varken räta ut eller böja benet.

Ni kan ju då gissa vad som hände igår? Jo, hela knäet låser sig. Det spelar ingen roll hur mkt vi masserar, försöker räta ut eller böja benet, "kulan" sitter där den sitter. Så jag hoppar runt på tå, resten av vår dag i helsingör. Inget större jobb med det, vi hade lika trevligt ändå och bara njöt och mami visade en del av hennes barndom. Vi haltade hemåt igen. Båten kom vi med, men tågen hade gått när vi kom fram, och nästa var inställda, så vi tog bussen.

Vi hade bestämt oss innan att om mitt knä inte låste upp sig igen, så fick vi gå till akuten.

Sagt och gjort, för det vara absolut ingen förändring.

Satt där bara i 2 timmar igår, så det har faktiskt gått rätt fort. Läkaren kom in och försöker böja och sträcka mitt ben, men det går verkligen inte. Och jag får en känsla av att han inte riktigt tror mig när jag skriker till för den där "kulan" verkligen sitter i vägen.

Så då fick det bli lokalbedövning :S

Skönt med en nål rätt in i knäet :O

       

(Där blodpluppen är, stack han in nålen, ajajaj, och ni ser själva att benet inte går att räta ut)

Han kom iallafall tillbaka och lyckas, med hjälp av bedövningen då få rätt på mitt knä, även om det också kändes. Han ville inte riktigt skicka hem mig utan röntgen, sagt och gjort där med. Blev till och med ordentligt röntgad, med två olika maskiner, för säkerhetsskull.

Efter ett tag kommer han tillbaka igen och vinkar åt mig att följa med: "Kom med mig, jag ska visa dig dina röntgen bilder, för detta är ganska komiskt"

Den meningen i mina öron, var inte särskilt lovande.

När vi kommer in, får jag alltså se mitt knä. Och där är som läkaren visar, en ben bit som ligger bakom mitt knä. Detta är som sagt ett återkommande problem jag haft, men jag brukar kunna massera bort det själv. Men benbiten är ca 2.5 cm lång. Och när mitt knä låser sig, sätter den sig som en kil mellan knälederna och rör sig inte. Detta går inte att ta bort med titthål, så jag har en väntande operation i framtiden.

Var den här benbiten ska sitta eller har suttit, det kunde vi inte riktigt se, men det ska absolut inte ligga bakom mitt knä.

Och då säger den snälla läkaren innan vi går: "Så det är inte du som inbillat dig, utan du har verkligen haft något bakom knäet när du känt det"

Tack du! Läkaren som för övrigt själv var ortoped, tog mig ändå på allvar och kollade verkligen upp vad det var som var fel, för så mkt brukar dom inte göra annar.

Det mina vänner, var min galna fredag. Så jag kanske också ska få normala knän någongång i framtiden :)

Idag är jag trött och har träningsvärk. Men det ska gå ändå.

Ska på "halv åtta hos oss", hos Jenny och Jim. Ska försöka dricka för första gången, spännande spännande.

Men det var alltså min andra vecka semester. Bara min andra. Förstår vi att det är två veckor kvar för möjliga katastrofer?!!? :S