skeksis

"Good girls are bad girls that don't get caught"

Måndag 20 oktober

Kategori:

Näsan rinner, ögonen svämmar över, jag har en miljon elefanter innanför pannbenet.

Jag har visserligen väntat på denna förkylningen, men det gör den inte mindre jobbig.
Jag har spenderat dagen i sängen, läst ut boken om Elsa, vilket fick en att lipa lite också.

Så nu ligger man & lyssnar på lite depp musik & tycker synd om sig själv. Grinig & lättretad är man när man är sjuk. Fråga min familj. Eller min.. pojkvän.

Sista besöket hos psykologen hade jag förra veckan iallafall. Hon prisade mig, tyckte jag förtjänade en medalj eller flera. Att gå från "steg fyra" i ångest & oroskala till att inte ha någon alls på sex veckor.
Men så vill jag inte heller må dåligt, jag är inte så bra på det. Jag är bra på att bråka & ställa till det för mig, men jag är inte bra på att må dåligt för någon annans skull. Jag tar saker så personligt, en av sakerna vi jobbat mkt med, jag & psykologen. Jag har fått många "väckarklockor" där igenom. Med hennes hjälp & med mindfulnessen i bakhuvud gjorde att jag tog mig igenom en enormt jobbig tid. 
Där är mkt att jobba med än & det kommer jag alltid att få göra, men jag lär mig mer & mer om mig själv för varje dag. För jag skulle inte leta upp den Bella jag en gång var, jag skulle bli en bättre version av henne. 

"Ingen sa att det skulle vara lätt, bara att det skulle vara värt det" 
Det ligger något i det.

Vi firade ett år för två veckor sedan. Ett år. 
Det trodde jag verkligen inte. Och jag har nog svårt att tro det än. Jag hade en trevlig helg med mannen iallafall. Han skämde bort mig med ett fint armband, middag med fantastiskt utsikt & en kväll som avslutades med en amerikansk komiker. En bra dag.

Det är pojkvännens födelsedag på tisdag också. Han kommer ner i helgen. Så vad köper man till mannen som har allt...? 
Jag får komma på något överjävligt löjligt, så han kanske skrattar iallafall. Jaa, får se, kanske hinner jag fixa något innan han kommer. 

Jag blir också yngre. Om en månad exakt idag för bövelen. Tar det för vad det är, ett år yngre igen.
Massa julfester & spännande weekend i Köpenhamn väntar längre fram. Så vi får se vad livet bjuder på.

Jag har fått mig ett par näsbrännor sista tiden också, vilket gör att man är lite restriktiv. Jag vill få saker att funka, men jag vet också att jag är långsint, har svårt att släppa saker & ännu svårare att acceptera saker jag inte kan göra något åt. 

Lögner är hemskt fula saker... 

Söndag 5 oktober

Kategori:

Och så gjorde jag det igen..
Hade skrivit ett jätte fint inlägg & råkar på något dumt jäkla vis ta bort allt, gaaaah!!

Vi börjar om, gör om gör rätt.

Hösten är på väg nu.
Jag älskar hösten. 
Färgerna, mössorna, vantarna & halsduken.
Höst & vinter är mina årstider, men jag kunde förstås sluppit snön, det är ganska jobbig.

Så vad har hänt sen sist? 
Har börjat jobba igen. Skönt med lite rutin & vardag igen. 

Insåg något förra veckan, under utbildning med jobb.
Jag har aldrig känt någon yrkesstolthet i att vara undersköterska förr. Dåligt betalt, dåliga arbetsförhållanden & tyvärr dåligt ryckte. Vi är trots allt bara dom som "torkar bajs".
Men i veckan kände jag annorlunda.
Här får vi en möjlighet att ta del av andra människors liv. Människor som totalt lämnar ut sina liv, sin historia & sitt innersta för oss. Bara "gåvan" att man får lov att sitta med & ta hand om någon annan människa i deras sista minuter i livet, är en gåva.
Jag har en otrolig respekt för döden, jag är inte rädd för den, jag har sett människor välkomna den & det är ett så privat tillfälle i någons liv, att jag inte kan vara annat än tacksam för att jag får ta del av det.
Aldrig förr har jag känt stolthet över det jag gör, men jag fick mig en tankeställare. Jag är faktiskt stolt över att kunna säga att jag är Bella, undersköterska.

Ja, det är jag faktiskt... 

Sen på allt detta har jag fantastiska människor i mitt lliv. Min familj & mina vänner. Vad vore man utan dom? Allt stöd, all tröst & kärlek man får från dom. Det går aldrig att mäta i pengar eller diamanter. Tack alla fina för ni finns för mig.

Hade en trevlig kväll i fredags också. Pizza, massa godis (vilket Martina sen gömde en påse av i min väska), & det mest fantastiska sällskapet en människa kan begära. Mina tjejer & jag. 
Det slutade helt spontant på annat håll än jag väntat mig. Det tack vare en "syster" som var snäll att betala inträde på Harrys & bjuda på god dricka ;) 
Bag in boxen innan gjorde nog sitt den också ;)
Träffade visst en kändis som varit med i Hotel programmet på tv, vilket man var tvungen att föreviga med en bild, haha.
Nej, tack så mkt Mickis för en spontan kväll som kommer gå till historien :) 

Igår hade jag det fina heders uppdraget att ta hand om mitt gudbarn. Och min goa lilla gosse, han bara charmar byxorna av oss alla.
Fyra tjejer som blir som tokiga när han ler. Och jag passade på att bebismysa en massa. 
Trots mardrömmar man har om barnpassning, allt från att lämna barnet & gå på fest & glömma bort honom, för att sen hitta honom i min bokhylla (vad fan händer där liksom?!).
Drömmar är märkligt, men det gick bra iallafall :)

Nej kids.
Jag har haft dåligt med tid att läsa, så jag tänkte ta min bok om lilla Elsa & krypa ner under täcket nu.
Imorgon är en ny dag..
Imorgon är det 1 år...

Imorgon..